Livet & hverdagen

På mange måder kan du sammenligne hverdagen og stemningen på Pension Skejby med et bofællesskab, en højskole eller et kollegium. Dog er aldersgruppen en del ældre. For der er plads til både 18-årige som 70-årige.

Selvom Pension Skejby kan være et afsoningssted – et fængsel – er der hverken tremmer, indhegning eller aflåste døre. Medmindre beboerne selv låser deres dør.

Personalet bærer ingen uniform, og for en gæst vil det ikke umiddelbart være tydeligt, hvem der er beboer, og hvem der er ansat. Personalet er ofte sammen med de indsatte og færdes uformelt rundt i huset, og deltager i de fleste aktiviteter, som dagen byder på. En snak om en afsoners fremtidsplaner eller problemer kan ligeså vel foregå hen over aftensmaden eller et brætspil som under et møde på kontoret.

Et bofællesskab


Omgangstonen i et fængselsmiljø er ofte hård, og snakken kører ofte i ring. Sådan er det ikke på Pension Skejby. Det skyldes i høj grad, at knap halvdelen af huset er beboere uden en kriminel baggrund. De lever blot livet, som de ville gøre alle mulige andre steder, og det påvirker stemningen.

Der opstår venskaber, og man omgås hinanden i situationer, der ikke handler om kriminalitet eller fængselslivet. På den måde påvirker de ustraffede beboere kulturen positivt. Mange er fælles om at være studerende og hjælper hinanden på kryds og tværs.

Gruppemøder & beboermøder

Ved indflytning på Pension Skejby tilknyttes du en gruppe på 4-7 personer. Gruppen har fælles husholdningsøkonomi, og står for madlavning, indkøb og eget køkken. Selvom man er en del af hele huset, har man dog lidt mere at gøre med sin gruppe.

Gruppen holder møde hver uge, hvor det forventes at alle deltager. På mødet deltager også den medarbejder, som er gruppens kontaktperson.

Det er på gruppemøderne, man planlægger den kommende uge. Man fordeler opgaverne, og drøfter de problemer, der måske er opstået i løbet af ugen.

Hver anden onsdag afholdes beboermøde, hvor alle grupper samles og drøfter opgaver og aktiviteter, der er fælles for huset. Kontoret orienterer beboerne om nyt.

I forbindelse med beboermødet er der fællesspisning. Grupperne har på skift ansvaret for at afvikle møderne, og en række indkøbs- og rengøringsopgaver fordeles.

Faciliteter

TV-stue, træningsrum, sauna, glasværksted, tv-stue, musiklokale, multirum, køkkenhave, udekøkken, gynger, akvarium, vaskekælder, træværksted, computerrum, trådløst net, malerværksted, badminton, bordfodbold, bordtennis, dart, fiskekutter, bil til fællesture.

Aktiviteter

Pension Skejby laver af og til forskellige fælles aktiviteter i og uden for huset.

Der bliver også ofte arrangerede fælles ture af enten medarbejdere eller beboere på pensionen. Det kan være alt fra sejltur i pensionens fiskekutter til en tur i Djurs Sommerland eller måske bare i biografen. Pensionen har også en bil, der kan lånes af beboerne til de forskellige fællesture.

En time hver uge lejer pensionen en badmintonhal, som beboerne kan bruge. Men i øvrigt ligger pensionen tæt på mange andre sportsfaciliteter. For eksempel alle dem, man kan melde sig til i Vejlby-Risskov Hallen.

Praktisk

Pension Skejby ligger i Aarhus Nord seks km fra centrum.

Fra Randersvej og Skejbybusvej/Skejbytoften kører busser til byen. Ofte er det hurtigere på cykel. En halv time til centrum og banegården. Et kvarter til Aarhus Universitet og VIA College. Ti minutter til stranden.

Pensionen ligger centralt i forhold til indkøbsmuligheder. Fem min på cykel til Lidl, Aldi og Skejbycenteret med blandt andet Føtex, Matas, Apotek, læger osv. Og i området ligger IKEA og Silvan.